+34 620 232 588 info@conectacoaching.es

Com afecta la transformació digital?

Que el mercat laboral ha canviat és una realitat objectiva, comprovada i més després del que hem viscut i seguim vivint a causa de la pandèmia del Covid-19.

La transformació digital ha arribat per quedar-se, és un fenomen global i irreversible que està generant “noves regles de joc” per a la nostra vida personal i laboral, a un ritme i amb una velocitat que no té precedents a la nostra història propera. Això implica que ja no només nosaltres com a persones hem d’adaptar-nos a aquest canvi, sinó que també les empreses han patit aquesta transformació tan veloç, i han hagut de reorganitzar-se, internacionalitzar-se, adaptar-se per poder continuar sent competitius de manera urgent, amb la màxima rapidesa i el poc temps amb què comptaven per a aquest gran canvi.

Això ha estat possible gràcies als recursos que han destinat les organitzacions i com no als grans professionals de diferents àrees i departaments que han sabut mirar i afrontar aquests canvis amb perspectiva, sense pors, avançant-se un pas per endavant en la mesura que les circumstàncies li ho permetia, posant a taula l’excel·lència, el compromís, el talent, els valors, la responsabilitat i per descomptat la creativitat.

Aquest nou paradigma ens diu que la feina no ens vindrà donada per altres, més aviat som nosaltres els que creem noves oportunitats laborals mitjançant la creació de projectes, models de negoci, etc.

I per adaptar-nos a aquest nou paradigma laboral, tots acabarem sent emprenedors en la mesura que serem els únics responsables del nostre propi futur laboral.

Treballis en el teu negoci o dins d’altres organitzacions, hauràs de saber del teu producte o del teu servei, saber diferenciar-te, aportar valor, ser un expert en la teva feina, ser excel·lent en una àrea de coneixement. Actualitzar-te. Estar molt ben format i acreditat. Viure en aprenentatge continu.

 

Però què té a veure això amb el Coaching?

Jo mateixa com a emprenedora que sóc des de fa anys, segueixo formant-me, acreditant-me, adaptant-me al canvi, vaig acompanyada per un coach en el viatge de l’emprenedoria, perquè com és obvi el primer és que sóc una persona de carn i ossos, amb sentiments, emocions i tinc les meves pròpies pors, fantasmes que fan o intenten treure’m del meu camí, sabotejant-me perquè no aconsegueixi el meu objectiu (Perquè el sabotejador que tota persona portem dins és un gran professional que fa la seva feina al 100%, i que de vegades ens vol protegir tant que ens immobilitza).

I aquí entra en acció el meu coach per donar-me consciència, autocontrol, per treure a la llum totes les meves fortaleses i utilitzar-les amb coratge i responsabilitat, per aprofitar el meu talent al màxim, també com no les meves debilitats per saber gestionar-les i viure-les des d’un altre lloc, convertint-les en impuls.

Això no vol dir que pel camí no em trobi obstacles, és clar que sí, però la vida és això, no és una línia recta, hi ha petites corbes, circumstàncies, moments, dies, fins i tot hi ha minuts o segons de confusió.

Però bé, no es tracta que t’expliqui part de la meva vida o si, el que volia expressar-te és la importància d’anar ben acompanyats a l’hora d’emprendre i no em refereixo només a una persona física o empresa (Coach, Consultor, Màrqueting Digital, Assessor fiscal, Òrgans Oficials, etc., tan diferents un dels altres) sinó de totes les eines que tenim a la nostra disposició, recursos, formacions, notícies d’última hora sobre l’àmbit laboral on ens volem especialitzar, fixar-nos, observar, seguir als millors, saber què és el que han fet i com ho han fet, com van arribar a obtenir l’èxit (el seu èxit) després que passessin per camins de corbes segur i d’intentar-ho moltes vegades.

Hem de ser persistents, insistents i no llençar la tovallola perquè ens tinguem por o no sapiguem per on començar, hem de tenir una actitud proactiva és la nostra responsabilitat a l’hora de voler emprendre, a més si no ho intentem per por de fracassar com podrem saber si ho hauríem aconseguit.

Fa poc vaig sentir alguna cosa a algú que em va agradar i fins i tot em va treure un mig somriure perquè d’alguna manera em sentia identificada i era el següent;

“Allò que no fas per por o et resisteixes a fer el pas és perquè veritablement l’estimes tant que tems perdre’l si passes a l’acció“.

I aquí s’obre un debat, que si et sembla ho deixem per a un altre article.

 

I després de tota aquesta reflexió, jo et pregunto;

Creus que el Coaching et pot ajudar amb la teva emprenedoria, amb el teu somni laboral, empresarial?

Doncs la resposta és sí, afirmativa.

Ara t’explico com i de quina manera;

 • A través del coaching especialitzat i dirigit a emprenedors/es podràs Identificar els teus objectius mitjançant el descobriment dels teus propis valors.
 • Alineant els teus objectius amb els teus valors més profunds augmentaran les probabilitats del teu èxit.
 • Podràs definir les idees, les metes, la visió personal i la visió del teu projecte laboral.
 • Descobriràs i aprofitaràs els teus talents, desenvoluparàs habilitats, potenciant les teves fortaleses i transformant les teves creences limitants en creences potenciadores.
 • Eliminaràs temors, pors, barreres, bloquejos.
 • Donaràs el salt definitiu a emprendre. Duràs a terme les teves idees empresarials.
 • Afrontaràs reptes i superaràs obstacles. Augmentarà la teva confiança. Augmentarà la capacitat d’adaptació al canvi.
 • Tindràs una actitud positiva que t’ajudarà a enquadrar les situacions menys favorables.
 • Aprendràs a gestionar les teves emocions i conviure en situacions d’incertesa.
 • T’organitzaràs millor i gestionaràs millor el temps.
 • S’equilibraran els diferents àmbits de la teva vida perquè puguin conviure el teu projecte familiar amb el teu projecte empresarial.
 • Donarem espai a la teva creativitat, potenciant-la al màxim.

Entre altres coses (…).

«CERCA LA TEVA LLIBERTAT I ACONSEGUEIX EL TEU SOMNI»

×